Suroviny
- česnek 5 stroužek
- olivový olej 1 lžíce
- vlašské ořechy 120 g
- citronová šťáva 1 dávka
- petržel 1 dávka
- pomazánkové máslo 400 g
- feferonka 1 kus
- sůl 1 špetka
- předpečené pečivo 1 dávka
Postup přípravy
1
Česnek utřeme se solí na kašičku, přidáme olej, nastrouhaná ořechová jádra, najemno nakrájenou petrželku a dochutíme citronovou šťávou
Tuto směs smícháme s pomazánkovým máslem a necháme v chladu odležet
2
Pečivo koupíme ve formě předpečeného polotovaru, který pokapeme olivovým olejem, posypeme oblíbenou směsí koření nebo kmínem, sezamem či hrubou solí a dopečeme těsně před podáváním
Podáváme s pomazánkou