Lososový tataráček s mangem
Zdroj: S vášní pro jídlo
Lososový tataráček s mangem
Zdroj:
S vášní pro jídlo
Moje hodnocení
2x
Pokud se dostanete k čerstvému lososovi, byl by hřích ho nezpracovat v jeho nejpřirozenější podobě, v níž taky nejlépe vynikne jeho čerstvost a chuť. Klasický tatarák z lososa zkuste ozvláštnit přidáním zralého manga. Je to překvapivá, ale velmi lahodná kombinace.
2 porce
30 minut
Suroviny
čerstvý losos bez kůže
120 g
dužina ze 1/4 zralého manga
čerstvá citronová šťáva
2 lžíce
dobrý olivový olej
1 lžíce
dijónská hořčice
1 lžička
Kapary
1 lžička
jarní cibulka, nakrájená najemno
1 lžička
Sůl
Postup přípravy
Lososa spolu s mangem nakrájejte na menší kousky.
V misce je promíchejte s citronovou šťávou, hořčicí, nasekanými kapary a jarní cibulkou a nechte minimálně čtvrt hodiny odležet, aby se chutě propojily.
Před podáváním tataráček ochutnejte a podle chuti dosolte. Podávejte ho s žitno-pšeničným otoustovaným chlebem.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!