Head
- pepř
- kuřecí prsa 2 ks
- losos 500 g
- máslo
- olivový olej
- citron
- mouka
- olej
- koření na ryby
- zelenina
- brambory
- sůl
Postup přípravy
Postup přípravy
Lososa si osušíme papírovým ubrouskem, mírně osolíme a pokapeme citronem. Pak obalíme v mouce smíchané s kořením na ryby ze všech stran a usmažíme na másle do růžova.
Celé brambory řádně očistíme kartáčkem, omyjeme a osušíme. Do každé brambory uděláme tenké zářezy nožem a na páře uvaříme do poloměkka.
Lístečky rozmarýnu jemně usekáme a promícháme se solí, čerstvě mletým pepřem a olejem. Zeleninu očistíme, nakrájíme, promícháme, pokapeme olejem a spolu s brambory dopečeme v troubě jako přílohu.
Kuřecí maso pokrájíme na kostky, posypeme kořením, osolíme a pokapeme olejem. Dobře promícháme. Spolu s cibulí a například paprikou a cibulí napichujeme na jehly a upečeme v troubě.