Suroviny
Postup přípravy
V pánvi na mírném ohni prohřejeme olivový olej s česnekem. Po prohřátí odstavíme z plotny, dáme do misky a přidáme citronovou šťávu a kůru a bylinkovou směs, promícháme.
Filety z lososa potřeme připravenou směsí, osolíme a opepříme. Na pánvi opékáme filety asi pět minut nejprve kůží dolů, poté rybu otočíme a opékáme ještě aspoň dvě minuty.
Na talíři filety přelijeme zbývající šťávou z pánve a ozdobíme kouskem citronu a podáváme s brambory.
Brambory ve slupce dobře omyjeme a nakrájíme na měsíčky (pokud máme malé brambory, přepůlíme je). Dáme je na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě na 180 stupňů dozlatova. Hotové brambory před podáváním pokapeme rozpuštěným máslem s rozetřeným česnekem se solí.