Marinara omáčka
- Olivový olej 2 lžíce
- Česnek 3 stroužky
- Cibule 1 ks
- rajčatová passata 400 ml
- rajče bez slupky a nasekané 1 ks
- sušené oregáno 1/2 lžičky
- sušená bazalka 1/2 lžičky
- pečená červená paprika, nasekaná
- malé mušle 150 g
- Sůl
- Pepř
Ostatní ingredience
- linguine 1 balení
- parmazán
- čerstvá bazalka
Postup přípravy
- Omáčka: Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájený česnek a cibuli, až bude průhledná. Vmíchejte ostatní ingredience a na mírném ohni vařte 10 minut. Občas promíchejte, aby se omáčka nepřichytila.
- Linguine uvařte ve slané vodě podle návodu a nechte okapat.
- Těstoviny podávejte horké, přelité omáčkou, posypané parmazánem a ozdobené čerstvou bazalkou.