Linguine marinara, to je naprostá klasika středomořské kuchyně. Stačí kvalitní těstoviny, olivový olej, bylinky a pár dalších ingrediencí a skvělá letní večeře je na stole.
4 porce
30 minut
Marinara omáčka
Olivový olej
2 lžíce
Česnek
3 stroužky
Cibule
1 ks
rajčatová passata
400 ml
rajče bez slupky a nasekané
1 ks
sušené oregáno
1/2 lžičky
sušená bazalka
1/2 lžičky
pečená červená paprika, nasekaná
malé mušle
150 g
Sůl
Pepř
Ostatní ingredience
linguine
1 balení
parmazán
čerstvá bazalka
Postup přípravy
Omáčka: Ve velké pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm nakrájený česnek a cibuli, až bude průhledná. Vmíchejte ostatní ingredience a na mírném ohni vařte 10 minut. Občas promíchejte, aby se omáčka nepřichytila.
Linguine uvařte ve slané vodě podle návodu a nechte okapat.