Suroviny
- sůl
- hovězí líčka 5 ks
- rostlinný olej
- majoránka 1 špetka
- máslo 2 lžíce
- kořenová zelenina 250 g
- cibule 2 ks
- brambory 1 kg
- pepř
- smetana
- červené víno
- vývar 1 naběračka
Postup přípravy
Nakrájíme a očistíme kořenovou zeleninu, část si necháme stranou na posypání nakonec, již na hotové jídlo. Maso na pánvi zprudka opečeme, aby se zatáhlo. Osolíme, opepříme a s kořenovou zeleninou, cibulí a vínem dusíme doměkka. Šťávu z masa odendáváme na pánev, přidáme vývar a kousek másla a necháme rozpustit – pozor, nesmí se vařit. Na oblohu orestujeme zbylou kořenovou zeleninu. Uvaříme brambory, které v hrnci důkladně rozšťoucháme. Ohřejeme si smetanu a máslo. Pomalu přidáváme do brambor. Nakonec dáme vše na talíř a posypeme zeleninou a okolo přilijeme omáčku.