Domácí nudle
- hrubá mouka 90 – 100 g
Postup přípravy
1.Opláchnuté kuře vložíme do vody spolu s kořením a celou cibulí - neloupeme. Vaříme zvolna asi hodinu a půl, teprve pak přidáme očištěnou kořenovou zeleninu a vaříme do měkka. Poté vývar scedíme, zeleninu nakrájíme na menší kousky, přidáme obrané maso.
2. Na domácí nudlesmícháme mouku a vejce a zpracujeme těsto, které vyválíme na velmi tenkou placku a necháme ji trochu proschnout. Poté krájíme velmi tenké nudle, které uvaříme zvlášť v osolené vodě, nebo ve vývaru.
Polévka:
Kuřecí vývar s masem, zeleninou a domácími nudlemi
Ingredience:
1 kuřecí skelet i se stehny,
1 větší cibule,
100g mrkve,
100 g celeru,
100g petržele,
1 bobkový list,
celý pepř,
nové koření,
sůl
Domácí nudle:
90 – 100g hrubé mouky,
1 vejce