Head
- kuřecí maso 500 g
Dezert
- směs na přípravu žloutkových věnečků
- vejce 3
Head
- mrkev 30 g
Postup přípravy
1 Ve vodě rozpustíme tuk, do kterého přidáme směs na těsto. Rychle mícháme, aby se směs nepřipalovala, a až je těsto hladké, tak ho dáme vychladnout. Do vychladlého těsta zašleháme tři celá vejce. 2. Těsto dáme do „zdobičky“ a vytvoříme malé věnečky o třícentimetrovém průměru. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut. Vychladlé věnečky rozkrojíme napůl a naplníme krémem. Pocukrujeme.3. Na krém zahřejeme dvě třetiny mléka a ve zbylé třetině rozmícháme směs na přípravu krému. Vmícháme do teplého mléka a vaříme jako pudink. Utřeme máslo s cukrem a přidáme vychlazený pudink, kterým pak plníme věnečky. Teplota: 160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 5Obtížnost: pro mírně pokročiléNárodní kuchyně: česká/ francouzskáDoba přípravy: 2 - 3 hodinyČas vaření: 2 - 3 hodiny včetně chladnutíRecipe category: moučník/ pečení/vaření
Polévka:Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi
postup:Maso si naporcujeme, omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme, přidáme pepř, na čtvrtky překrájenou cibuli. Táhneme maximálně dvě hodiny. Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na čtvrtky a vaříme doměkka. Dále pak procedíme vývar, vychladlou zeleninu nakrájíme na kostičky, maso také nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Nudle: do mističky si dáme asi 160 g hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout – 5 minut stačí. Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, které dáme na sebe a nakrájíme na slabé nudličky.