Vývar
- kuřecí maso 2 ks
- mrkev 2 ks
Játrové knedlíčky
- česnek 4 ks
- majoránka None ks
- sůl None ks
- pepř None ks
- strouhanka None g
Postup přípravy
Do tlakového hrnce dáme 3 až 4 litry studené vody, do které vložíme kuřecí ořezy, mrkev, petržel a celer. Vaříme, dokud vše nezměkne. Asi po 30 až 45 minutách vyjmeme z hrnce. Ořez obereme a maso s mrkví nakrájenou na kostky vložíme zpět do vývaru. Dochutíme Vegetou, solí a pepřem.
Kuřecí játra očistíme a oškrábeme. Přidáme vejce, česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku na zahuštění. Z hmoty tvarujeme knedlíčky, které následně vložíme do hotového vývaru, kde je vaříme pět až deset minut.
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.
Polévka
Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a těstovinami
Ingredience:
Vývar:
- 2 kuřecí ořezy
- 2 mrkve
- 2 petržele
- 1 menší celer
- sůl, pepř, Vegeta
Játrové knedlíčky:
- 300 g kuřecích jater
- 1 vejce
- 4–5 stroužků česneku
- majoránka
- sůl, pepř
- strouhanka na zahuštění
Těstoviny:
- 500 g těstovin