Head
- skelet 1 dávka
- bujón 1 kus
Na nudle
- voda 100 ml
Postup přípravy
1
Na polévku si připravíme omytý skelet
Vložíme jej do vody a přivedeme k varu
Přidáme bujón, oloupanou menší cibuli a vaříme, dokud maso není měkké
Mezitím očistíme mrkev a petržel a nakrájíme je na větší kousky
Vyvařený skelet vyndáme, polévku přecedíme a přivedeme zpátky k varu
Vložíme zeleninu a vaříme dalších pět až deset minut, dokud není poloměkká
Dosolíme a servírujeme s domácími nudlemi, které uvaříme zvlášť
Ozdobíme čerstvou posekanou petrželkou
2
Na nudle promícháme suroviny a začneme je hníst rukou, dokud nevznikne tužší těsto
Dle potřeby přiléváme vodu a dosypáváme mouku
Když těsto nelepí, uválíme kuličku a necháme ji chvilku odpočinout
Na moukou posypaném vále vyválíme tenkou placku a necháme ji částečně oschnout
Těsto nakrájíme na proužky, které dáme na sebe a pokrájíme na tenké nudličky