Suroviny
Postup přípravy
1. Kuřecí prsa, asi dvě cibule a všechny očištěné papriky nakrájíme na kostky a okořeníme. Na špejle nebo jehly střídavě napichujeme maso obalené ve slanině, barevné papriky a cibuli. Špízy přendáme na plech vyložený pečicím papírem, podlijeme vodou, nahoře poklademe kousky másla. Pečeme asi 20 minut při 180°C, v polovině pečení otočíme.
2. Brambory oloupeme a necháme vařit v osolené vodě. Po změknutí scedíme, přidáme máslo a pokrájenou zelenou petrželku.
3. Majonézu na domácí tatarku dáme do misky, přidáme poslední nastrouhanou cibuli (množství dle chuti), kyselou okurku, sůl, pepř, worcesterskou omáčku, zakápneme bílým vínem a vše důkladně promícháme.
4. Špízy servírujeme s brambory, tatarkou a oblohou z čerstvé zeleniny, kterou jsme si úhledně pokrájeli na talíř. Kdo chce, může oblohu pokapat olivovým olejem a octem.
Hlavní chod:
Kuřecí špíz, vařené brambory, zeleninová obloha, tatarská omáčka
Ingredience:
1 kg kuřecích prsou,
200 g anglické slaniny,
1 zelená paprika,
1 červená paprika,
1 žlutá paprika,
3 cibule,
50 g másla,
2 kg nových brambor,
50 g másla,
zelená petrželka,
300 g majonézy,
1-2 sterilované okurky,
50 ml bílého vína,
worcester,
čerstvá zelenina na oblohu: paprika, rajčata, salátová okurka
sůl a pepř