Suroviny
- olivový olej 1/4 hrnku
- česnek 3 lžíce
- bílé víno 1/3 hrnku
- citronová kůra 1 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- oregano 1,5 lžičky
- tymián 1 lžička
- sůl
- pepř
- kuřecí prsa (s kůží) 4 ks
- citron 1 ks
Postup přípravy
- Na malé pánvi ohřejte olivový olej na střední až nízkou teplotu, přidejte česnek a restujte asi 1 minutu, ale nedovolte česneku zhnědnout.
- Sundejte pánev mimo oheň a přidejte bílé víno, citronovou kůru, citronovou šťávu, oregano, tymián a lžičku soli a omáčku nalijte do zapékací mísy dlouhé 23–30 cm.
- Osušte kuřecí prsa kuchyňskou utěrkou a položte je kůží nahoru do omáčky. Prsa potřete olivovým olejem a osolte a opepřete podle chuti. Nakrájejte citron na 8 klínků a nastrkejte je mezi kousky kuřete.
- Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 40 minut – záleží na velikosti kousků masa – dokud není kuře hotové a kůže lehce zlatá. Pokud kůže není dost opečená, dejte prsa asi na 2 minuty pod gril.
- Přikryjte pečicí mísu alobalem a nechte maso asi 10 minut odpočívat. Ještě posolte a podávejte horké spolu se šťávami z výpeku.