Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí pilaf

4 porce
do 30 minut
Kuřecí pilaf
Kuřecí pilaf Autor: isifa.com
Nedávno jste zde našli recept na pečené farmářské kuře se zeleninou a úžasnou omáčkou z crème fraîche a hrubozrnné hořčice. Když už se do tohoto jídla pustíte, nebuďte skromní a udělejte ho plný pekáč! Ze zbytků totiž můžete vykouzlit další lahodné jídlo – tento voňavý kuřecí pilaf z jednoho hrnce.
Reklama

Recept

Farmářské dušené kuře Foto: isifa.com

Farmářské dušené kuře

Klasické pečené kuře se zeleninou ozvláštněte tentokrát omáčkou. Spojení silného vývaru, crème fraîche a hrubozrnné hořčice povýší jednoduché jídlo na luxusní záležitost.
Reklama

Postup

  1. Na pánvi rozehřejte olej a opékejte na něm asi 7 minut cibuli, dokud nebude měkká a zhnědlá. Lžící odeberte asi třetinu a dejte stranou na ozdobení.
  2. Do pánve přidejte chilli, česnek, kmín a skořici, minutu restujte a potom přidejte rýži a vše dobře promíchejte. Přidejte vývar a meruňky. Přiveďte do varu, potom zmírněte oheň, přikryjte pokličkou a vařte asi 10–15 minut, dokud se vývar úplně neabsorbuje. Během vaření nemíchejte.
  3. Přidejte natrhané kuřecí maso, zeleninu a pomerančovou kůru a šťávu, pokud ji použijete. Vařte asi 5 minut.
  4. Podávejte posypané křupavou cibulkou, petrželovými lístky a pistáciovými oříšky.
Reklama

Kuřecí pilaf  Foto: isifa.com

Kuřecí pilaf. Foto: isifa.com

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama