Suroviny
- máslo 80 g
- pórek 1 ks
- zázvor 1 cm
- mandle 100 g
- mrkev 1 ks
- celer 1 řapík
- hrášek 100 g
- kuřecí prsní řízek 150 g
- sůl
- pepř
- muškátový oříšek
- kuřecí vývar 1.2 l
- smetana ke šlehání 250 ml
- mandlové lupínky 4 lžíce
Postup přípravy
V pánvi rozpusťte máslo, přidejte pórek a zázvor – osmahněte a ztlumte plamen, přidejte mleté mandle, mrkev, celer, hrášek, kuře, sůl, pepř, strouhaný muškátový oříšek – opékejte, dokud není kuře hotové.
Sundejte z ohně a nechte chvíli vychladnout a přendejte do hrnce/mixéru, mixujte – postupně přilévejte vývar/vodu a rozmixujte dohladka. Přiveďte k varu a přidejte smetanu, chvíli provařte. Podávejte s opraženými mandlemi a poprášené čerstvě drceným pepřem.