Suroviny
- kuřecí maso 600 g
- cibule 2 ks
- koriandr 1 svazek
- mrkev 1 ks
- paprika 2 ks
- chilli paprička 1 ks
- brambory 1 ks
- protlak 1 balení
- pasta 2 lžičky
- olej (přepuštěné - volitelné ) 2 lžáce
- kurkuma 4 lžičky
- mandle
- kmín 2 lžičky
- garam masala 2 lžičky
- jogurt 4 lžíce
- kokosové mléko 150 ml
- smetana
- sůl
- cukr 1 lžička
- med 1 lžička
Postup přípravy
Den předem si připravíme základ. Rozvaříme a rozmixujeme veškerou zeleninu, lehce osolíme, přidáme koriandr a protlak.
Kuřecí prsa si pokrájíme a naložíme do jogurtu.
V hluboké pánvi rozehřejeme máslo ghí nebo olej, přidáme skořici, kurkumu, římský kmín, garam masalu, mlety koriandr a mandle. Necháme rozvonět a přidáme lžičku cukru, naložené maso očistěné od jogurtu a kokosové mléko. Nakonec přilejeme trochu smetany a přisladíme medem.
Vaříme, než maso změkne a trochu se vyvaří voda.
Podáváme s rýží a indickými plackami, které lze koupit ve speciálním obchodě.