Suroviny
- rýžový papír 10 ks
- krevety 200 g
- listový salát 1 ks
- fazolové výhonky 100 g
- rýžové nudle 150 g
- mrkev 2 ks
- salátová okurka 1 ks
- bylinky (máta, perila, koriandr, thajská bazalka apod.)
- vejce 2 ks
- rybí omáčka 2 lžíce
Na omáčku
- cukr 1 lžíce
- česnek 2 stroužky
- rybí omáčka 2 lžíce
- rýžový ocet 2 lžíce
- citronová šťáva 2 lžíce
- chilli 1 ks
- voda 2 lžíce
Postup přípravy
- Mrkev, cibulku a okurku nakrájíme na nudličky a osolíme. Necháme vypotit, opláchneme a osušíme.
- Nudle namočíme do horké vody, necháme je asi 10 minut změknout, scedíme a posekáme.
- Krevety krátce povaříme ve vodě s rybí omáčkou a scedíme. Suroviny na omáčku nakrájíme a smícháme. Vejce rozšleháme s rybí omáčkou a upečeme omeletu.
- Hlávku salátu rozebereme na jednotlivé listy a překrájíme na menší kousky.
- Placku rýžového papíru namočíme do teplé vody nebo jí položíme na pracovní plochu, kousek salátu namočíme do teplé vody a použijeme ho jako mašlovačku.
- Na placku dáme krevety a ostatní ingredience a zavineme.
- Omáčku rozdělíme do mističek a závitky do ní namáčíme.