Suroviny
- vepřová kýta 600 g
- listový špenát 200 g
- čínské zelí 200 g
- pórek 100 g
- vejce 2
- škrob 1 lžíce
- vývar 1 šálek
- Wei-su 1 lžíce
- rýžové víno 2 lžíce
- sójová omáčka 1 lžíce
- olej 1 lžíce
- cukr 1 lžíce
- mleté nové koření Špetka
- Sušené chilli papričky
- sůl
- sádlo
Postup přípravy
- Vepřovou kýtu nakrájejte na tenké plátky, smíchejte se solí, škrobem, vejci a nechte marinovat.
- Ve woku zahřejte větší množství sádla, maso v něm krátce osmažte a sceďte.
- Do woku dejte sádlo, přidejte na nudličky nakrájené zelí, špenát, pórek, šálek vývaru, wei-su, sójovou omáčku a žluté víno. Vše dobře promíchejte a krátce povařte. Potom přidejte maso, prohřejte a přendejte na zahřátou mísu a přelejte chilli olejem s papričkami.
- Podávejte s rýží.
Autor: Ohnivé kuře