Suroviny
- loupaná rajčata 1 konzerva
- mozzarella 300 g
- bazalka
- olivový olej 2 PL
- cukr krupice 1 ML
- sůl
Těsto
- droždí 1
- cukr 1 ML
- hladká mouka 500 g
- olivový olej 2 PL
- sůl
Na dochucení
Postup přípravy
- Droždí rozmíchejte v troše vlažné vody, přidejte 1 lžičku cukru, 2 lžíce hladké mouky a zamíchejte. Nechte na teple vzejít kvásek. Do vzniklého kvásku přidejte vodu, olivový olej, sůl a postupně přidávejte mouku. Vypracujte vláčné těsto a nechte ho pod utěrkou vykynout.
- Na olivovém oleji poduste rajčata z plechovky, přidejte sůl a cukr a duste tak dlouho, až se odpaří většina tekutiny.
- Vykynuté těsto rozdělte na kousky velikosti tenisového míčku, rozválejte , potřete rajčatovou směsí, a poklaďte dle fantazie plátky mozzarelly, barevnými sýry, šunkou houbami, ananasem atd...zakapejte olivovým olejem a dejte péct do trouby vyhřáté na maximum asi na 5 minut.