Suroviny
- bazalka 1 lžička
- petrželka 1 lžička
- oregano 1/2 lžičky
- sůl
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí prsa (bez kůže a kostí) 2 ks (podélně rozdělené; 4 filety)
- česnek (prolisovaný) 1 lžička
- tomatová omáčka 1 hrnek
- koření (italské) 1–2 lžičky
- mozzarella (strouhaná) 1/2 hrnku
- pepř
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na střední teplotu.
- V misce smíchejte bylinky s pepřem, solí a olejem. V olejové směsi obalte kuřecí prsa, rozehřejte pánev (tu, kterou můžete dát do trouby) a každý kus masa z obou stran opečte dozlatova (cca 3 minuty z každé strany).
- Přidejte česnek, chvilku restujte a poté po lžičkách přidávejte omáčku marinara kolem kuřete a pokryjte ho i svrchu. Zasypejte italským kořením a každé prso 2 lžícemi strouhané mozzarelly.
- Přendejte do trouby a pečte, dokud se sýr nerozpustí a kuře nebude propečené.