Suroviny
- celé kuře 1 ks
- crème fraîche 500 ml
- bílé víno 250 ml
- kuřecí vývar 500 ml
- nakládané cibulky 100 g
- houby (lesní houby nebo žampiony) 250 g
- žloutek 4 ks
- citronová šťáva 60 ml
- hladká mouka 4 lžíce
- kukuřičný škrob 1 lžička
- máslo 4 lžíce
- sušená petrželka 1 lžíce
- cukr 2 lžíce
- sůl
- pepř
Nový seriál Ohnivý kuře sledujte každé pondělí a středu ve 20.15 na TV PRIMA!
Odkaz
Ohnivý kuře
Všechny recepty, bonusové materiály a videa, ale i informace ze zákulisí, najdete na speciální stránce pořadu.
Postup přípravy
- Syrové kuře naporcujte a nechte asi hodinu táhnout ve vývaru při teplotě asi 90 °C.
- Maso oberte od kosti, nakrájejte na větší kusy, posypte moukou, solí a pepřem a opečte na másle. Zalijte vínem a vývarem a duste pod pokličkou asi 15 minut.
- Hotové kuře vyndejte, do omáčky přidejte vývar a crème fraîche, varem zredukujte a nakonec zašlehejte žloutky smíchané s citronovou šťávou.
- Cibulky a houby opečte na másle, přidejte trochu vývaru a nechte zkaramelizovat. Podávejte ke kuřeti spolu s omáčkou a rýží nebo opečenými špeclemi.