Suroviny
- celé kuře (rozporcované na 8 dílů)
- olivový olej 1 lžíce
- koriandr
Na marinádu
- med 2 lžíce
- limetková šťáva (z jedné limetky)
- zázvor (strouhaný) 1-2 cm
- česnek 5 stroužků
- citronová tráva 1 stonek
- sójová omáčka 1 lžíce
- chilli papričky 1 ks
- mořská sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Střední zapékací mísu lehce potřete olejem, rozložte dovnitř kousky kuřete a polijte česnekovo-citrónovou marinádou. Kuře v ní pořádně obalte a pokud máte čas, nechte marinovat. Já dávám kuřátku alespoň hodinu při pokojové teplotě, když nemám čas na den v lednici.
- Pečte v předehřáté troubě na 210 °C 30-45 minut lehce podlité vodou jinak by omáčka předčasně zkaramelizovala a zhořkla, postačí 50 ml. V půlce pečení otočte jednotlivé kusy masa a dopečte do zlatohněda. Toto mé kuře potřebovalo 40 minut, ale pokud se chystáte na stehenní paličky nebo křídla, bude stačit 30 minut. Hotové kousky posypejte nasekaným čerstvým koriandrem.
- Servírujte s rýží a salátkem. Nebo maso oberte od kostí, dejte do vyhřáté mísy spolu s tím úžasným sosíkem, na stranu placky roti chapati, nějaká ta zeleninka nebo jiné pochutiny jako třeba papaja a každý se obslouží s radostí sám.