Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou

4-6 porce
do 1 hodiny
Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou
Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou Autor: Kitchenette.cz
Kuře na medu už v našich kuchyních zdomácnělo. Zkuste mu dát lehce orientální nádech použitím voňavého zázvoru, limety a citronové trávy. Nemůže chybět ani pikantní chilli paprička, která tomu dodá potřebný říz!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Smíchejte všechny ingredience na marinádu. Střední zapékací mísu lehce potřete olejem, rozložte dovnitř kousky kuřete a polijte česnekovo-citrónovou marinádou. Kuře v ní pořádně obalte a pokud máte čas, nechte marinovat. Já dávám kuřátku alespoň hodinu při pokojové teplotě, když nemám čas na den v lednici.
  2. Pečte v předehřáté troubě na 210 °C 30-45 minut lehce podlité vodou jinak by omáčka předčasně zkaramelizovala a zhořkla, postačí 50 ml. V půlce pečení otočte jednotlivé kusy masa a dopečte do zlatohněda. Toto mé kuře potřebovalo 40 minut, ale pokud se chystáte na stehenní paličky nebo křídla, bude stačit 30 minut. Hotové kousky posypejte nasekaným čerstvým koriandrem.
  3. Servírujte s rýží a salátkem. Nebo maso oberte od kostí, dejte do vyhřáté mísy spolu s tím úžasným sosíkem, na stranu placky roti chapati, nějaká ta zeleninka nebo jiné pochutiny jako třeba papaja a každý se obslouží s radostí sám.
Reklama

Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou  Foto: Kitchenette.cz

Kuře s limetkou, česnekem a citronovou trávou v marinádě, Foto: Kitchenette.cz

Markéta PavlejeObjevte nový food blog!

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama