Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- kuřecí prsa 4 ks
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- klobása chorizo 150 g
- loupaná rajčata (plechovka nasekaných) 410 g
- tymián 1 lžička
- zelené olivy 150 g
- cuketa 2 ks
- černý pepř
- petrželka
Postup přípravy
- Na velké pánvi rozehřejte olej a opečte na něm dohněda kuřecí prsa, asi 2 minuty po každé straně.
- Vyndejte maso z pánve a přidejte do ní nakrájenou cibuli, česnek a chorizo a opékejte asi 5 minut.
- Kuřecí maso vraťte zpátky do pánve, přelijte rajčaty, posypte tymiánem, olivami a vše dobře promíchejte. Ochuťte černým pepřem. Přiveďte do mírného varu, přiklopte, duste 35 minut a občas promíchejte.
- Vmíchejte cukety nakrájené na 1 cm plátky a vařte dalších 10–15 minut.
- Dochuťte solí a pepřem, ozdobte petrželkou a podávejte s rýží, bramborami nebo venkovským chlebem.
- Pro jednoduché jídlo „vše v jednom hrnci“ přidejte po 20 minutách brambory, které nasáknou všechny skvělé vůně a vytvoří vydatné hlavní jídlo.