Díky dlouhému marinování bude kuřecí maso skvěle jemné a čerstvá petrželka ho navíc krásně ovoní. Jako přílohu vyzkoušejte kuskus nebo pečené brambory.
V malé míse dobře smíchejte podmáslí, olivový olej, prolisovaný česnek, natrhanou petržel, sůl a mletý pepř.
Kuřecí paličky vložte do (nejlépe zipového) sáčku, zalijte připravenou marinádou a promíchejte, aby se všechny paličky dobře obalily. Ze sáčku vytlačte vzduch, zavřete a nechejte v lednici marinovat 24 hodin.
Jakmile je kuře dostatečně marinované, předehřejte troubu na cca 200 °C. Připravte si hlubší pekáč, vložte do něj kuřecí paličky a zalijte marinádou. Pečte asi 30–45 minut (záleží na vaší troubě), dokud není šťáva z kuřete čistá a paličky krásně zlatavé. Pokud je třeba, můžete je svrchu ogrilovat, aby získaly požadovanou barvu.