Suroviny
- podmáslí 1 hrnek
- olivový olej 1 lžíce
- česnek 5 stroužků
- hladkolistá petržel 1 hrst
- sůl 1/2 lžičky
- černý pepř 1/2 lžičky
- kuřecí paličky 6 ks
- hladkolistá petržel
Postup přípravy
- V malé míse dobře smíchejte podmáslí, olivový olej, prolisovaný česnek, natrhanou petržel, sůl a mletý pepř.
- Kuřecí paličky vložte do (nejlépe zipového) sáčku, zalijte připravenou marinádou a promíchejte, aby se všechny paličky dobře obalily. Ze sáčku vytlačte vzduch, zavřete a nechejte v lednici marinovat 24 hodin.
- Jakmile je kuře dostatečně marinované, předehřejte troubu na cca 200 °C. Připravte si hlubší pekáč, vložte do něj kuřecí paličky a zalijte marinádou. Pečte asi 30–45 minut (záleží na vaší troubě), dokud není šťáva z kuřete čistá a paličky krásně zlatavé. Pokud je třeba, můžete je svrchu ogrilovat, aby získaly požadovanou barvu.
- Ihned servírujte zalité šťávou z pekáče.