Suroviny
- krůtí prsa 300 g
- niva 100 g
- sušená rajčata (v oleji) 1 hrst
- kuřecí vývar 1 dl
- olivový olej
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Z krůtího masa uřízněte přes vlákno dva steaky, ostrým nožem do nich udělejte otvor, který zvětšete pomocí vařečky. Maso naplňte kousky sýra a překrájenými rajčaty. Spíchněte párátky nebo kovovými jehlami. Lehce osolte, opepřete a potřete olejem.
- Opékejte ze všech stran na rozpálené pánvi. Pak přilijte horkou vodu nebo vývar, přiklopte pokličkou a duste asi 20 minut. Když se tekutina vyvaří, nezapomeňte ji doplnit. Servírujte s rýží nebo těstovinami.
- Prima tipy: Kuřecí maso je na tento recept také vynikajicí. S náplní si můžete vyhrát. Výborný je třeba sýr typu camembert nebo Vltavín. Se solí opatrně, sýr je slaný sám o sobě.