Suroviny
- vepřová krkovice 800 g
- bylinky
- máslo 1 ořech
- olivový olej
- sůl
- pepř
- česnek
- cibule 2 ks
- brambory 10 ks
- zakysaná smetana 1 ks
Postup přípravy
V pekáči na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Poté po celé ploše rozložíme předem naložené maso v olivovém oleji s bylinkami dle vlastního výběru, přidáme máslo a maso podlijeme vodou. Pečeme asi hodinu až hodinu a půl.
Brambory důkladně očistíme, ponecháme je ve slupce a spolu s větvičkou rozmarýnu a tymiánu zabalíme do alobalu, a dáme do trouby vyhřáté na 160°C upéct do měkka, což potrvá asi 45 minut. Mezitím si připravíme česnekový dip.
Zakysanou smetanu smícháme s prolisovaným česnekem a dochutíme solí a pepřem. Upečené brambory nařízneme, naplníme dipem, a na závěr posypeme pažitkou.