K podávání
- celer 1 dávka
- sedmikrásky 1 dávka
Head
- majoránka 1 špetka
- muškátový oříšek 1 špetka
- kmín 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Uvaříme si vejce natvrdo. Do mísy dáme mleté maso, cibuli nadrobno nakrájenou cibuli, drcený česnek, majoránku, pepř, sůl, drcený kmín a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Přidáme tři celá syrová vejce a dobře promícháme. Uvařená vejce si obalíme masovou směsí a vytvarujeme do podlouhlého karbanátku a orestujeme na pánvi na horkém oleji, aby se udělala kůrčička. Poté dáme dopéct do horké trouby.
2. Na kaši si mezitím uvaříme brambory doměkka, zahřejeme mléko a klasickým způsobem si připravíme dobrou bramborovou kaši.
3. Upečeného „kohouta“ dozdobíme mrkví, celerem, salátem a petrželkou do požadovaného tvaru s hřebínkem (řepa), běhy (dvě mrkve), sedmikrásky použijeme na oči – viz tv. Fantazii se meze nekladou. „Kohouta“ podáváme s bramborovou kaší.