Suroviny
- bujón (Knorr Bohatý bujón kuřecí) 2 kalíšky
- cibule 1 ks
- mrkev 3 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- žlutá řepa 100 g
- brambory 2 ks
- zakysaná smetana (18%) 200 ml
- tvrdý sýr (s vyšším obsahem tuku - gruyère, gouda, čedar) 300 g
- hladká mouka 50 g
- pivo (černé pivo typu porter) 100 ml
- česnek 2 stroužky
- tymián (posekaný) 1 lžíce
- olivový olej 100 ml
Postup přípravy
- Rozpusťte Knorr Bohatý bujón Kuřecí v jednom litru vroucí vody.
- Veškerou zeleninu oloupejte, umyjte a nakrájejte na malé kostičky. Následně ji osmažte ve velkém hrnci na olivovém oleji, poprašte moukou a přidejte 1,5 litru vody. Polévku přiveďte k varu a vařte cca 40 minut, dokud veškerá zelenina nebude měkká.
- Poté k polévce přidejte bujón a sýr. Za stálého míchaní dosáhněte toho, aby sýr byl v polévce ve formě hrudek.
- Přidejte pivo, česnek a tymián. Do polévky vlijte smetanu a vařte ještě cca 5 minut.
KOMERČNÍ SDĚLENÍ