návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Křehký koláč s borůvkami a mascarpone

Hodnoceno: 0x
6 porcí
do 30 minut
Křehký koláč s borůvkami a mascarpone
Autor: L.A. CREATIVE FOOD Křehký koláč s borůvkami a mascarpone
Jemné a křupavé těsto a famózní náplň ze smetanového mascarpone, korunovaná borůvkami plnými šťávy… dezert tohoto léta (a mnoha dalších, a možná nejen léta).

Postup

  1. Na těsto dejte mouku, máslo a moučkový cukr do robotu a krátkými pulzy prošlehejte na drobenku. Nechte motor běžet a přidejte žloutky a vanilku, pak vodu. Prošlehejte jen tolik, aby se těsto spojilo. Pak ho vytvarujte jako placku a zabalené nechte asi 1 hodinu v ledničce.
  2. Troubu předehřejte na 180 ºC. Těsto vyválejte mezi 2 fóliemi na 3mm výšku a vyložte jím lehce vymazanou, nejlépe otevírací vroubkovanou koláčovou formu. Okraje začistěte, dno těsta propíchejte vidličkou, vyložte papírem, zatižte suchými fazolemi a předpečte (trvá to 10 minut).
  3. Sejměte papír s fazolemi a těsto zapékejte dalších 10 minut do světle zlaté barvy. Mascarpone promíchejte s citronem a moučkovým cukrem, naplňte koláč, posypte borůvkami a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Křehký koláč s borůvkami a mascarpone  Foto: Křehký koláč s borůvkami a mascarpone; foto: L.A. CREATIVE FOOD