Head
- cibule 1 ks
- králičí stehna 2 ks
- slanina 100 g
- sůl
- pepř
- česnek
- olej
- hladká mouka
- baby špenát
Netradiční úprava králíka
- listový špenát
- kastrol
- vývar
- šťáva
- brambory
- bramborová kaše
Netradiční úprava králíka
Postup přípravy
Listový špenát očistíme, omyjeme a necháme okapat. Cibuli nakrájíme na jemno a česnek na plátky. Na lžíci oleje osmahneme nakrájenou cibuli s česnekem, přidáme špenát, necháme zvadnout, osolíme a dáme stranou vychladnout.
Králičí stehna vykostíme a odblaníme. Vykostěná stehna naklepeme, osolíme a opepříme. Podušený špenát rozdělíme na plátky masa, které srolujeme do rolek a párátkem nebo provázkem sepneme. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Nakrájenou slaninu v kastrolu rozškvaříme. Připravené rolky obalíme v hladké mouce a opečeme ze všech stran dozlatova, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. Hotové rolky vyjmeme, šťávu zredukujeme na potřebnou hustotu a popřípadě dochutíme.
Ke králičím rolkám se špenátem se dobře jako příloha hodí šťouchané brambory nebo bramborová kaše.