Suroviny
- králičí hřbet (vykostěný) 500 g
- pancetta 150 g
- husí sádlo 300 ml
- brambory 600 g
Jablečné ragú
- jablka 1/2 ks
- řapíkatý celer 1 řapík
- máslo 1 lžíce
- hladkolistá petržel 1 lžíce
Pyré z curry fazolí
- fazole 1 plechovka (400 g)
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- smetana ke šlehání 4 lžíce
Jablečný demiglace
- jablečný džus 200 ml
- demi-glace 2 lžíce
- med 1 lžíce
- citronová šťáva (pár kapek)
Novou kulinární show sledujte každou neděli v 16.10 na Primě! Všechny recepty a bonusové materiály z pořadu Pečeme podle hvězd najdete ve speciálu:
Odkaz
Pečeme podle hvězd
V nové kulinární show si kuchař Martin Kincl týden co týden zve do své televizní kuchyně dvojice známých osobností, které mu prozradí své rodinné recepty na slané i sladké...
Postup přípravy
- Vykostěné králičí hřbety (2 kusy) k sobě přiložte protilehlými stranami, osolte, opepřete a zabalte do pancetty a následně do potravinářské fólie. Takto zabalené válečky pečte v troubě rozpálené na 75 °C 90 minut.
- Mezitím si připravte jablečné ragú. Jablka a řapíkatý celer nakrájejte na malé kostičky cca 3 x 3 mm. Orestujte na pánvi s rozpuštěným máslem a přidejte trochu nasekané petrželky.
- Na pyré z fazolí potřebujete curry fazole Bonduelle, listovou petržel a trochu smetany, společně prohřejte a následně propasírujte přes cedník v jemné pyré.
- K přípravě jablečného demiglace svařte jablečný džus z daného množství na 1/3, přidejte demiglace z kostí, lžíci medu a pár kapek citronové šťávy.
- K přípravě konfitovaných brambor nejprve oloupejte brambory, nakrájejte na 2 cm silné plátky a z nich vytvořte kolečka za pomoci vykrajovátka. Takto vytvořené brambory vložte do husího sádla rozpáleného na 100 °C. V sádle vařte cca 10 minut.
- Po 90 min vyjměte válečky z trouby, rozbalte a opečte na pánvi dozlatova. Krájejte na 4 cm široká kolečka, která položte na konfitované brambory a talíř ozdobte fazolovým pyré, jablečným ragú a přelijte trochou jablečného demiglace.