Suroviny
- vepřová kotleta s kostí nebo bez (cca 1,5 cm vysoká) 2 ks
- podlouhlé šalotky 6 ks (nebo 2 cibule)
- balzamikový ocet cca 75 ml
- Med 1 lžíce
- worcester 1 lžíce
- silný vývar 100 ml
- dle chuti drcené chilli
- sůl, pepř
- olej + oříšek másla
Recept
Nakládaná kotleta s petrželkovými bramborami
Pokud už teď přemýšlíte nad víkendovým obědem, máme pro vás tip. Famózní kotletu s takto připraveným bramborem si doma zamilujete!
Postup přípravy
- Maso naklepávat nemusíte, já jsem ho trochu naklepala pouze hřbetem pěsti.
- Osolte, opepřete a z obou stran opečte na pánvi s rozpáleným olejem. Vyjměte je a přendejte do zapékací misky nebo pekáčku.
- Do pánve přidejte kousek másla, na proužky nakrájené šalotky nebo cibule a orestujte. Vlijte nejprve balzamikový ocet, pak vmíchejte med a worcester, okořeňte chilli a částečně zredukujte na hustší omáčku.
- Poté zalijte vývarem, promíchejte, dochuťte a ještě znovu trochu zredukujte. Poté cibulovou směsí přelijte maso a vložte na 10–15 minut (podle výšky masa) do trouby rozpálené na 220 °C.