Head
- hrášek 1 hrst
- mrkev 1 hrst
- gorgonzola
- sádlo
- hladká mouka 1 lžíce
Postup přípravy
Kotlety si naklepeme, mrkev pokrájíme na kostičky, sýr nakrájíme na trojúhelníčky. Dovnitř masa vložíme směs mletého masa smíchané s hráškem a mrkvi, dovnitř se dá kousek sýra a spojíme párátkem. Maso poprášíme moukou a orestujeme na sádle z obou stran, aby se zatáhlo. Kotlety vložíme do pekáče, zalijeme výpekem spolu s horkou vodou a dáme péct do trouby vyhřáté na 180 stupňů, pečeme asi hodinu.
Smetanové brambory: Brambory si omyjeme, oloupeme a nakrájíme na půlcentimetrové plátky. Dáme do mísy, osolíme, opepříme, vyskládáme do pekáče a dáme do trouby na 20 minut na teplotu 180 stupňů. Když jsou brambory poloměkké, nalijeme na ně dvě smetany, a hlídáme, aby se smetana celá nevypekla, měla by zůstat omáčka. Pečeme ještě 45 minut, teplotu stáhneme na 170 stupňů. Hotové brambory dozdobíme petrželkou.