Head
- sůl
- červené zelí 2 sklenice
- cibule 1 ks
- olej ( - volitelné )
Postup přípravy
Maso nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme. Vložíme do zapékací mísy, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 130°C, nepodléváme a tři hodiny si kachny nevšímáme. Po této době zvýšíme teplotu na 200°C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli křupavou papírovou kůrčičku. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších asi 40 minut.
Brambory si den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem. Scedíme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme. Přidáme uvedené suroviny a uhněteme bramborové těsto. Vyválíme 2 až 3 šišky, které vaříme 20 minut v osolené vodě.
Červené zelí scedíme, pokrájíme a připravíme svým oblíbeným způsobem. Před dušením ho orestujeme na omastku a pokrájené cibulce.