návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Koláč s fíky a černým rybízem

8–12 porcí
do 1,5 hodiny
Koláč s fíky a černým rybízem
Koláč s fíky a černým rybízem Autor: Marek Bartoš / Lehká kuchyně
Vyzkoušejte příjemný podzimní koláč s netradiční náplní z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Lehká kuchyně.
Reklama

Připravte si tento báječný koláč podle videoreceptu přímo se Šéfem:

Reklama

Postup

  1. Do mísy prosejte mouku, vsypte cukr a sůl a pomocí prstů zapracujte máslo, podobně jako byste dělali drobenku. Vytvořte uprostřed důlek, vlijte žloutky a vodu a zlehka vypracujte těsto. Vytvarujte kouli, zabalte ji do potravinářské fólie a uložte do lednice alespoň na 20–30 minut.
  2. Těsto vyválejte na tenký plát. Přeneste je do koláčové formy, vymačkejte okraje, klidně přes formu, ať při pečení nespadnou dolů, a uložte ještě na 20–30 minut do chladničky.
  3. Troubu předehřejte na 170 °C. Těsto pečte 25 minut, vyjměte a nechte zchladnout.
  4. Černý rybíz rozmačkejte, polosušené fíky rozmixujte a přidejte je k černému rybízu. Promíchejte s fíkovou zavařeninou a rozložte na předpečené těsto. Vložte do trouby a pečte 25 minut dozlatova. Vyjměte, nechte zchladnout a ozdobte čerstvými fíky.
Reklama

Koláč s fíky a černým rybízem  Foto: Koláč s fíky a černým rybízem; foto: Marek Bartoš/Lehká kuchyně

Lehká kuchyně Foto:

Lehká kuchyně

Zdeněk Pohlreich

„Celý život jsem na dietě a vlastně nevím na jaké. Mám nadváhu prolínající se s obezitou a strašnou chuť s tím něco udělat. Nejde ale o dietu, která jednou skončí, jde o způsob, jak to vyřešit tzv. z gruntu. Rozhodl jsem se napsat knihu o rozumném jídle, bez gastronomické hysterie a zdraví nebezpečných experimentů. Lehká kuchyně je o tom, jak vařit zdravě (raději bych řekl rozumně) a se zachováním toho, co mě na gastronomii nejvíce vzrušuje a proč ji mám rád – skvělé chuti a prezentace jídla! Tyto pokrmy mohou chutnat báječně a vypadat lákavě a navíc se po nich nesvalíte na gauč, ale budete se cítit lehce!“.

V nové kuchařce najdete 87 receptů. Vydává nakladatelství Sevruga, doporučená cena 399 Kč.

Knihu můžete zakoupit ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama