Suroviny
- klobása 4 ks
- drcená rajčata 1 plechovka
- černé pivo 250 ml
- sójová omáčka 1 lžíce
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- žampiony
- slanina 150 g
- bylinky
- olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Klobásky opečte na pekáčku nebo hlubší pánvi, kterou můžete použít do trouby.
- Vyjměte je a do pánve dejte orestovat nakrájenou slaninu, na ni cibuli na užší měsíčky, pak posekaný česnek a žampiony na čtvrtky.
- Chvilku vše restujte, poté přimíchejte pečená nebo drcená rajčata, osolte, opepřete a trochu podle chuti oslaďte. Zalijte černým pivem a promíchejte.
- Do směsi vložte zpět klobásy a obložte bylinkami. Dejte péci na 20 minut do rozpálené trouby, aby omáčka zhoustla a chutě se prolnuly.