Suroviny
- sůl
- pepř (mletý)
- paprika (mletá) 1/2 lžičky
- mletý koriandr 1/2 lžičky
- římský kmín (mletý) 1/2 lžičky
- hladká mouka 1 lžíce
- polenta 3 lžíce
- tymián (lístky) 1 lžička
- kuřecí stehno (bez kůže) 2 ks
- kuřecí křídla (bez kůže) 2 ks
- olivový olej 3 lžíce
Postup přípravy
- Do velkého plastikového pytlíku dejte špetku soli, černý pepř, koření, mouku, polentu a pokud chcete i tymián.
- Přidejte kuřecí stehna a křidélka a pytlík dobře utěsněte. Třeste pytlíkem, aby se maso směsí dobře obalilo. Nechte maso ve směsi odpočívat hodinu nebo víc, aby se chutě mohly smísit.
- Rozehřejte troubu na 200 °C (u plynové na stupeň 6). Vložte kuřecí kousky do zapékací mísy, pokapejte je olejem a pečte 20–25 minut, dokud nepoteče čistá šťáva, když do nich píchnete nožem.
- Prima tip: Při stáhování kůže pomůže, když si prsty napřed namočíte do soli.