Suroviny
- hladká mouka 1 kg
- olej 60 ml
- voda 600 ml
- cibule 1 kus
- bylinky 1 špetka
- olivový olej 1 dávka
- cukr 20 g
- olivy 1 dávka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Zeleninu uvaříme ve vodě. Když změkne, polévku rozmixujeme, dochutíme a propasírujeme přes cedník, aby byla hladká. Ozdobíme lžičkou zakysané smetany a podáváme s domácím olivovým chlebem.
2. Na chléb vypracujeme kynuté těsto, které uhněteme jako na knedlík. Z těsta vytvoříme čtverec a doprostřed dáme olivy s nadrobeným sýrem. Čtverec přeložíme do šátečku a jemně vyválíme chléb, který necháme na plechu kynout asi 40 minut. Upečeme v domácí pekárně nebo troubě, rozehřáté na 200 stupňů.