Head
- vejce 1 ks
Vanilkový krém
- pudink 2 sáčky
Head
- olej 100 ml
Vanilkový krém
- máslo 150 g
Head
- kakao 2 lžičky
- prášek do pečiva 1 sáček
- hladká mouka 300 g
- sušenka 2 balení
- čokoláda
- rum
Postup přípravy
Konzervu salkaden předem vaříme hodinu a půl ve vodě.
Suroviny na těsto důkladně promícháme a nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Pečeme na 200°C asi deset minut.
Z mléka, vanilkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink, který necháme vychladnout a do vlažného vešleháme po částech změklé máslo a moučkový cukr.
Karamelový krém připravíme vyšleháním másla s uvařeným salkem.
Vychladlý piškot pocákáme rumem a natřeme pudinkovým krémem. Celý povrch krému poklademe sušenkami a pokropíme rumem. Potřeme karamelovým krémem a uhladíme. Posypeme nastrouhanou čokoládou. Dáme ztuhnout do lednice.