Postup
Postup
- mrkev 1 kg
Head
- sezamová semínka 1 hrst
- majonéza 1 dávka
- surimi tyčinky 1 kus
- avokádo 1 dávka
- křen wasabi 1 dávka
Postup
- římský kmín špetka
- jablko
- koriandr
- smetana
- šťáva z pomeranče
- zázvor malá lžička
Postup přípravy
1. Na olivovém oleji orestovat nakrájenou cibulku, zalít asi půllitrem vody a přivést k varu. Přidat na kostky nakrájenou mrkev (cca 1kg) a jeden větší brambor (pro zahuštění polévky), bujon, malou lžičku mletého sušeného koriandru, sůl, pepř, špetku drceného římského kmínu (pro inovaci možno trochu strouhaného kokosu). Možno i pár kousků oloupaného jablka. Po změknutí zeleniny (cca 15-20minut) přidat decentně čerstvý koriandr (pozor, aromatický) a rozmixovat. Dochutíme smetanou, šťávou z pomeranče (nemusí být), možno dle chuti přidat malou lžičku zázvoru. 2. Servírujeme ozdobené lístky čerstvého koriandru, případně lžičkou smetany. Možno posypat opraženými slunečnicovými semínky. Teplota:160 a 100°CVhodné pro vegetariány: anoPočet porcí: 4Obtížnost: pro začátečníkyNárodní kuchyně: česká/ asijskáDoba přípravy: 1-30 minutČas vaření: 30-60 minutRecipe category: polévka/ restování/ vaření Předkrm:Kalifornia maki
postup:1 Uvaříme si středně kulatozrnnou rýži na sushi, v poměru 1:1, nejlépe v rýžovaru, což trvá asi půlhodiny. 2. Z octa, cukru, soli a citronu připravíme nálev na rýži, který zamícháme do hotové rýže.3. Na rohožku na balení sushi rolek položíme půl listu řasy nori, navrstvíme rýži, posypeme sezamem a kaviárem, otočíme rýží dolů a přidáme proužek majonézy, surimi tyčinky a avokádo. Pevně zarolujeme, krájíme ostrým nožem na jednotlivé kousky a podáváme se zázvorem, sójovou omáčkou a křenem wasabi. Zapíjíme saké.