Suroviny
- kachní prso 3 ks
- olej
- švestková povidla 5 lžic
- hladká mouka 2 lžíce
- červené víno
- salát
- šalotka
- badyán
- tymián
- skořice
- chilli
- sůl
- pepř
Postup přípravy
Kachní prsa osušíme a nakrájíme si na kůži mřížku. Osolíme, opepříme a opékáme kůži dolů sedm minut, poté prsa otočíme a přidáme snítky tymiánu, badyán a kousek másla. Necháme ještě chvíli opékat a pak vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů asi na sedm minut.
Omáčka: V kastrůlku si zpěníme jednu šalotku na másle, přidáme mouku a chvíli smažíme. Ztlumíme teplotu a přilejeme vodu, víno a švestková povidla. Dochutíme chilli, skořicí, pepřem a solí. Naservírujeme na talíř a podáváme se salátkem.