Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kachní prsa s medem a vodkou s pikantními brambory

4 porce
do 1 hodiny
Kachní prsa s medem a vodkou s pikantními brambory
Kachní prsa s medem a vodkou s pikantními brambory Autor: Hermína / Prima
V minulém díle své kulinární show nám Karolína, domácí kuchařka ukázala své oblíbené "bleskovky". Pokud chcete připravit luxusní večeři za pár minut, zkuste tento recept na minutková kachní prsíčka s lahodnou pomerančovou omáčkou a pikantními opečenými brambory.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Reklama

Postup

  1. Nařežte kůži kachních prsou tak, aby vytvářela mřížku. Rozpalte pánev na střední plamen a položte na ni prsa kůží dolů, a to nasucho (vypeče se dostatek tuku). Snižte plamen a opékejte spíš na mírném žáru 12 minut. Pak otočte a pečte ještě 3–5 minut (podle tloušťky prsou) po druhé straně. Pak prsa vyndejte na teplé místo, kde budou 5–10 minut odpočívat zakryté alobalem.
  2. Do pánve na vypečené sádlo mezitím nalijte džus, med, vodku, sůl a pepř, rozmíchejte, a šťávu povařte několik minut, aby zhoustla. Vypněte plamen a přidejte ještě lžíci studeného másla, vmíchejte ji.
  3. Kachní prsa nakrájejte na tenké plátky, dejte na talíře a přelijte omáčkou. Podávejte například s jednoduchým salátem a rozpečenou bagetou.
  4. Vhodnou přílohou, která funguje i jako samostatné jídlo, jsou pikantně kořeněné opečené brambory: Brambory nakrájíme na čtvrtky (pokud jsou brambory pěkné, pečeme je se slupkou) a poklademe na plech pokrytý papírem na pečení. Osolíme, opepříme, část pro děti posypeme sladkou paprikou a dospělou část chilli. Pokapeme olivovým olejem.
  5. Pečeme v pořádně vyhřáté troubě po dobu, dokud nebudou uvnitř měkké a na povrchu křupavé. Podle velikosti a druhu brambor to bude trvat cca hodinu.
Reklama

Kachní prsa s medem a vodkou s pikantními brambory  Foto: Hermína / Prima

Kachní prsa s medem a vodkou s pikantními brambory  Foto: Hermína / Prima

Kachní prsa s medem a vodkou s pikantními brambory                                          Foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama