Konfit
- kachní stehno 3 kusy
- česnek 1 palička
- kůra pomeranče 1 dávka
- badyán 1 dávka
- zázvor 1 dávka
- koriandrová semena 1 dávka
- fenyklová semena 1 dávka
- kachní sádlo 7 lžic
- knedlíček 1 špetka
Náplň
- voda 1 dávka
- mléko 5 lžic
- hladká mouka 1 dávka
- prášek do pečiva 1 dávka
- cukr 1 lžička
- sůl 1 špetka
- rostlinný olej 1 lžíce
- rýžový ocet 1 lžička
- hoi sin omáčka 1 dávka
- okurka 1 dávka
Postup přípravy
1. Na těsto na knedlíčky si smícháme vodu s mlékem. Připravíme si v míse směs z mouky, prášku do pečiva, soli a cukru. Přidáme směs vody a mléka, pořádně promícháme, až se do těsta vsákne tekutina. Přidáme ocet a olej. Dáme do hnětače a necháme zpracovat deset minut. Poté těsto zabalíme do potravinové folie a necháme odpočinout asi hodinu.
2. Mezitím si připravíme konfit. V hrnci si rozpálíme dvě lžíce sádla a na nich si z obou stran opečeme den předem nasolená a sečuánským pepřem okořeněná a odleželá kachní stehna, až získají hnědou barvu. Hrnec odstavíme z ohně a odstraníme připálený tuk. Opět dáme na oheň a přidáme zbylé sádlo. Když se rozpustí, přidáme do konfitu veškeré koření. Vaříme v sádle osmdesát minut bez pokličky.
3. Když je těsto hotové, vyhněteme ho a vytvoříme váleček, který rozdělíme na 16 rovnoměrných dílů. Z dílů si vytvoříme kuličky a ty rozválíme do malých placiček 5x5 cm. Placičky klademe na pečicí papír, potřeme rostlinným olejem a překlopíme – vznikne něco jako otevřená kapsa. Takto připravené knedlíčky dáme na páru na deset minut.
4. Z kachních stehen odstraníme kůži. Maso nakrájíme na proužky.
5. Hotové knedlíčky potřeme zevnitř hoi sin omáčkou, přidáme konfitovanou kachnu, plátek okurky a posypeme jarní cibulkou. Podáváme.