Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jednohubky ze sušených rajčat

4 porce
do 30 minut
Jednohubky ze sušených rajčat
Jednohubky ze sušených rajčat Autor: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova
Chystáte se na silvestrovskou oslavu připravit nějaké jednohubky? Vyzkoušejte variaci ze slunné Sardinie! Stačí jen kvalitní suroviny, chvilka času a na stole přistane dokonalé pohoštění...
Reklama
Reklama

Postup

  1. Rajčata propláchněte pod tekoucí vodou, pak je dejte do misky a zalijte roztokem octa a 50 ml vody. Nechte hodinu stát – zbavíte rajčata slanosti. Pak je opět propláchněte a důkladně osušte.
  2. Rajčata si rozložte na pracovní plochu a na každé dejte jeden bazalkový lístek, zasypte kapary a navrch rozdělte ančovičky, propíchněte party párátkem a zastříkněte olejem.
  3. Ihned podávejte. Ideálně k vínu.
Reklama

Jednohubky ze sušených rajčat  Foto:

Jednohubky ze sušených rajčat, foto: Marek Bartoš / Kuchařka z ostrova Sardinie

Kuchařka z ostrova

Karolina Konečná

Kuchařka z ostrova 2 Foto:

Jediná středomořská kuchařka, kterou budete potřebovat: nádherná, výpravná, s recepty, které voní a chutnají už z papíru. Díky nim poznáte úchvatný italský ostrov Sardinii a pochopíte, jak jsou si česká a sardská kuchyně blízké. A to až neuvěřitelně.

Na Sardinii se stejně jako v Čechách pečou koblihy, kachna se zelím, chleba i krkovička, vaří se čočka, slepičí vývar nebo třeba kančí guláš. Ovšem i spousta místních jedinečných specialit, které nikde jinde nenajdete. Recepty jsou povětšinou jednoduché, prosté, z běžně dostupných surovin a vždycky strašně dobré.

Autorka knihy, Karolina Konečná, novinářka, která miluje cestování a zbožňuje vaření, je sbírala přímo na Sardinii – od místních hospodyněk, majitelů a majitelek restaurací, farem, od rybářů i myslivců. Každý ze 103 receptů doprovází celostránková fotografie, některé doplňují i fotografie postupu. Kniha je rozdělená do devíti kapitol, takže poznáte všechny sardské delikatesy od ryb přes maso, zeleninu, polévky, chleba až po zvěřinu, těstoviny či místní sladkosti.

Koupíte v obchodní síti nebo na e-shopu www.kucharkazostrova.cz

Přečtěte si rozhovor s autorkou této překrásné kuchařky:

Karolina Konečná

Sardinie, láska na celý život

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama