Suroviny
- olivový olej 2 lžíce
- cibule 1 ks
- řapíkatý celer 2 stonky
- hladkolistá petržel 3 stonky
- pancetta 2–3 plátky
- česnek 2 stroužky
- brambory 4 ks
- rajčata 1 ks
- cuketa 3 ks
- zelený chřest (bez dřevnatých částí) 1 svazek
- zelené fazolky 100 g
- sójové boby 100 g
- mražený hrášek 100 g
- těstoviny 100 g
- cukrový hrášek 1 hrst
- zeleninový vývar 2 l
- mořská sůl
- cuketa
- čekanka 4 listy
- parmazán
- Bazalkové pesto
- pepř
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte podle návodu al dente. Sceďte a propláchněte studenou vodou.
- V hrnci rozpalte olej, vhoďte pokrájenou cibuli, česnek a pancettu a orestujte. Přidejte nakrájený celer, brambory, rajče, petržel, zalijte vývarem a pět minut povařte.
- Přidejte pokrájenou cuketu, chřest bez hlaviček, fazole, fazolky, hrášek. Vše vařte na skus.
- Na závěr vložte do již téměř hotové polévky uvařené těstoviny, radicchio čekanku, mladý hrášek, cuketové květy zbavené pestíků a hlavičky chřestu.
- Dochuťte solí, pepřem, pestem a podávejte s parmazánem.