Suroviny
- kuřecí stehno 2 ks
- klobása chorizo (nebo jiná pikantní papriková klobása) 1 ks
- krevety 150 g
- červená paprika 1 ks
- cibule 1 ks
- celer 2–3 řapíky
- drcená rajčata 100 ml
- česnek 3 stroužky
- kuřecí vývar 200 ml
- bobkový list 2 ks
- mletá sladká paprika 1 zarovnaná lžíce
- uzená paprika 1 lžička
- chilli špetka
- bulgur 1 hrnek
- petrželka
- tymián
- sůl
- olej
Její další součástí je rýže, která je tentokrát zaměněna za bulgur, a drcená, někdy i čerstvá rajčata.
Postup přípravy
- Kuřecí maso nakrájejte na kousky, krevety vyloupejte a očistěte, chorizo nakrájejte na kolečka. Cibuli na jemné kostičky, papriku a celer na proužky.
- Nejprve na oleji orestujte maso, osolte a přihoďte klobásu. Chvíli opékejte a pak přidejte cibuli. Jakmile zesklovatí, vložte ke směsi papriku a celer a také orestujte. Pak zaprašte paprikami a přilijte drcená rajčata a vývar, vložte bobkové listy, tymián, drcené chilli a posekaný česnek.
- Nechte cca 15 minut probublávat. Nakonec přidejte krevety a asi po dvou minutách vsypte bulgur. V pánvi musí být dostatečné množství tekutiny, aby jí nebylo málo, je třeba podle potřeby přilévat vývar nebo vodu.
- Nechte asi 5 minut probublávat na mírném ohni vše dohromady, poté odstavte a nechte přiklopené, aby bulgur vstřebal tekutinu a změknul. Podle potřeby ještě dochuťte. Nakonec vmíchejte posekanou petrželku.