Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jahodové taštičky z křehkého těsta

8 porcí
do 1 hodiny
Jahodové taštičky z křehkého těsta
Jahodové taštičky z křehkého těsta Autor: profimedia.cz
Pokud se nemůžete dočkat jahodových dezertů, zkuste začít tímto. Jahody s cukrem a citronem vytvoří fantastickou náplň do tohoto jednoduchého koláče.
Reklama
Reklama

Postup

  1. Smíchejte džem, škrobovou moučku a citrónovou šťávu a dejte stranou.
  2. Vymazejte pečicí plech a vyložte ho pečicím papírem tak, aby papír převyšoval okraje plechu alespoň o 2 cm.
  3. Vybalte těsto a rozdělte na dvě poloviny a na pomoučené ploše vyválejte jednu polovinu do obdélníku asi 0,5 cm vysokého. Rozložte ho na pečicí plech.
  4. Vyválejte druhou polovinu těsta do trochu menšího obdélníku. Vykrojte z něj kytičky nebo jiné menší tvary, které si nechte stranou, a těsto dejte na 15 minut do lednice.
  5. Na těsto na pečicím plechu rozetřete jahodovou směs a navrch rozložte jahody. Přikryjte druhou částí těsta, přehrňte okraje a lehce je stiskněte, aby se těsta spojila.
  6. Smíchejte žloutek s mlékem a směsí potřete těsto. Posypte cukrem a pečte v předehřáté troubě na 180°C 25 minut, nebo dokud nebude těsto upečené. Kdyby těsto začalo hnědnout moc rychle, lehce je přikryjte alobalem. Nechte koláč úplně vystydnout na plechu a potom je nařežte na čtverečky.
Reklama

Jahodové taštičky z křehkého těsta Foto:

Jahodové taštičky z křehkého těsta, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama