Suroviny
- žloutek 3
- cukr krupice 20 dkg
- voda 80 ml
- olej 80 ml
- polohrubá mouka 20 dkg
- bílek 3
- jablka 1 kg
- pudink 1
Poleva
- tvaroh 1
- zakysaná smetana 1
- vanilkový cukr 1
- moučkový cukr
- rum 1 PL
Postup přípravy
- Žloutky s cukrem, vodou a olejem utřeme a přidáme mouku s práškem do pečiva – těsto pak nalijeme na vymazaný plech a pečeme dorůžova. Necháme vychladnout.
- Nakrájíme jablka a doměkka je uvaříme v půl litru vody, přidáme ve vodě rozmíchaný pudink a společně povaříme. Přidáme cukr a rum podle chuti. Horké dáme na vychladlé piškotové těsto.
Poleva
- Vše rozmícháme a přidáme jednu celou ušlehanou šlehačku.
- Rozetřeme na jablka a posypat strouhanou čokoládou.
Autor receptu: Lucie Procházková