Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jablečný koláč s Calvadosem

6 porcí
do 1,5 hodiny
Jablečný koláč s Calvadosem
Jablečný koláč s Calvadosem Autor: Hermína / Prima
Jablečný koláč jeden z nejvděčnějších dezertů. Chutná všem a je snadný na přípravu. Vyzkoušjete tentokrát recept šéfa Zdeňka Pohlreicha.
Reklama

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 10. dílu s tématem OVOCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny (6 porcí)

Reklama

Postup

  1. Hladkou mouku, máslo, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinku odpočinout.
  2. Těsto na pomoučněném válu rozválíme a přendáme do koláčové formy vytřené máslem. Těsto přitlačíme do krajů a zarovnáme, propícháme vidličkou, aby v troubě nenaběhlo.
  3. V kastrůlku rozehřejeme kousek másla s cukrem (asi 3 lžíce), necháme rozpustit., ze směsi vznikne karamel. Jablka oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Jablka promícháme s karamelem a přesypeme na těsto.
  4. Koláč dáme do předehřáté trouby na 220 °C 10 minut zapéct.
  5. Mezitím připravíme krém, kterým koláč zalijeme. Do mísy vyklepneme 2 vejce, přidáme 4 lžíce cukru, asi 1-2 dl smetany, promícháme. Krémem zalijeme koláč a necháme v troubě na 200 °C ještě 20 minut dopéct. Při servírování ozdobíme lístkem máty.
Reklama

Jablečný koláč s Calvadosem Foto:

Jablečný koláč s Calvadosem Foto:

Jablečný koláč s Calvadosem, foto: Hermína / Prima

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama