Suroviny
Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!
Všechny recepty z 10. dílu s tématem OVOCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Hladkou mouku, máslo, vejce a špetku soli smícháme a vypracujeme těsto, které zabalíme do folie a necháme v lednici asi hodinku odpočinout.
- Těsto na pomoučněném válu rozválíme a přendáme do koláčové formy vytřené máslem. Těsto přitlačíme do krajů a zarovnáme, propícháme vidličkou, aby v troubě nenaběhlo.
- V kastrůlku rozehřejeme kousek másla s cukrem (asi 3 lžíce), necháme rozpustit., ze směsi vznikne karamel. Jablka oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na menší kousky. Jablka promícháme s karamelem a přesypeme na těsto.
- Koláč dáme do předehřáté trouby na 220 °C 10 minut zapéct.
- Mezitím připravíme krém, kterým koláč zalijeme. Do mísy vyklepneme 2 vejce, přidáme 4 lžíce cukru, asi 1-2 dl smetany, promícháme. Krémem zalijeme koláč a necháme v troubě na 200 °C ještě 20 minut dopéct. Při servírování ozdobíme lístkem máty.