Suroviny
- máslo 150 g
- jablko 1-2 kg
- vlašské ořechy 200 g
- cukr 200 g
- hladká mouka 200 g
- skořice
- smetana ke šlehání 1 balení
Postup přípravy
Nastrouháme si oloupaná jablka. Mouku smícháme s cukrem a na plotně si rozehřejeme máslo. Do dortové formy nandáme vrstvu jablek, umačkáme na půl centimetru, vršek posypeme nahrubo roztlučenými vlašskými ořechy. Okořeníme skořicí a posypeme přiměřeně moukou s cukrem – asi šest polévkových lžic. Na každou vrstvu rozkapeme asi 3-4 polévkové lžíce rozehřátého másla. Tímto způsobem pokračujeme ve vrstvení, maximálně bychom měli získat asi šest vrstev. Dort dáme do trouby vyhřáté na 150 stupňů a pečeme půl hodiny. Necháme chvíli vychladnout a podáváme se šlehačkou.