Na pečenou zeleninu
- brambory 3 kusy
Head
- olej 1 dávka
Na pečenou zeleninu
- brokolice 4 kusy
Head
- sůl 1 špetka
Na pečenou zeleninu
- kapary 1 dávka
- olivový olej 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1.Hovězí mleté maso dáme do mísy, přidáme sůl, pepř, vajíčko, nastrouhaný parmezán, nasekanou petržel, drcený česnek a vařené, najemno nastrouhané brambory. Suroviny smícháme dohromady, okořeníme a vytvoříme malé karbanátky, které obalíme v hladké mouce a usmažíme na pánvi.
2. Veškerou zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kusy. Osolíme, opepříme, zakápneme olivovým olejem; kdo chce, přidá bylinky. Dáme na plech do trouby na 180°C maximálně na jednu na hodinu.